Az Ősök Útján - Nyílegyenesen, Kurultaj hívogató a Felvidéken

Tue, 08/18/2020 - 04:49
Az Ősök Útján

Sajnos ebben az évben a nagy rendezvények kiléte bizonytalanná vált, s be is következett, amitől tartottunk. A nagy KURULTAJt is halasztani kell.

Mi örülünk, hogy egyáltalán egy kisebb formában, sikeresen meg tudtuk szervezni Az Ősök Útján ünnepünket, amelyet eredetileg gazdagabb programokkal, júniusra terveztük. Erdély után mi is megtartottuk a KURULTAj hívogatónkat, aminek kiemelt témája az íjászat volt. Gyakorlatilag szakmai találkozóként is zajllott az esemény, kiváló íjász mesterek tartottak nyílt edzést, kiváló előadók előadásokat, majd este lazításként a Varkocs izzította fel a levegőt, a tábortűz mellett pedig táncházzal zártuk a napot.

Nem a tömeg számított, hiszen nem eszem-iszom akció volt, hanem azok, akik jelen voltak egészen Csallóköztől az Ung-vidékig. Megtisztelt minket jelenlétével a Sípos László, Rovás Alapítvány elnöke Budapestről, Takácsné Bánlaki Anikó, Rakamaz alpolgármester asszonya, Szabó Péter, a Karosi Honfoglaláskori Látogatóközpont igazgatója, Bogár Péter távlövő világbajnok, és sokan mások.

Külön köszönöm a testvérszövetségünk részvételét, a Magyar-Turán Szövetség küldöttségét, élükön Bíró András Zsolttal, akik jelenlétükkel erősítették Az Ősök Útjánt.

Köszönet a segítőknek, akik a háttérben dolgoztak, előtte is, utána is, s köszönet a Péterfali Vadásztársulatnak a kiváló ételekért, illetve Mudi Róbert tiszteletes úrnak, aki felajánlásból készítette az ízletes birkapörköltet!

Köszönet nektek, akik eljöttetek, reméljük kihasználtátok a lehetőségeket, mert az Úton járni kell, nem pedig mellverve beszélni arról! Szolgáljon ez útravalóként, amire legközelebb építeni lehet!

Áldás!

(Kopecsni Gábor, szervező)

 

Az Ősök Útján reklámfilmje:

https://www.facebook.com/153323371347687/videos/1151703525228963

Cikkek Az Ősök Útjánról:

https://felvidek.ma/2020/08/az-uton-jarni-kell/?fbclid=IwAR2-ykWmuo8SHXd3UXi68wQjAMrlgIshx32yesOBJXLCIHhztzhMBJB0Nlo

https://korkep.sk/cikkek/esemenyek/2020/08/11/az-osok-utjan-nyilegyenesen-kurultaj-hivogato-felvideken/?fbclid=IwAR0jqHr2V9r6ZVEOjkfnmj2DsjUTBjIjTYa9tIxlxxgrIj6UQ2e-4qlxw5Q

https://ma7.sk/tajaink/nyilegyenesen-az-osok-utjan?fbclid=IwAR0jqHr2V9r6ZVEOjkfnmj2DsjUTBjIjTYa9tIxlxxgrIj6UQ2e-4qlxw5Q

Helyszín