Könyv: Népi harci testkultúra a Mátyusföldön

Ct, 02/28/2015 - 03:54
Könyv: Népi harci testkultúra a Mátyusföldön

Kedves barátaink!

Megjelent a Baranta Kiskönyvtár sorozatának újabb kiadványa. Ezúttal Kopecsni Gábor Mátyusföldön gyűjtött anyagait foglalja össze és teszi közkinccsé. A kutatás eme gyümölcse a Baranta, a magyar hagyományokra épülő harcművészet tudásanyagát gyarapítja, illetve alkotja annak gyökerét, a saját kultúránkból szerzett tudsát! A könyvben szereplő virtusos gyermekjátékok kiválóan alkalmazhatók akár óvódában, iskolában, és különböző közösségi foglalkozásokon!
A könyvben szereplő témák: népi birkózások, karikásostor, bot, íjászat, bicska, hajítójátékok.
A Népi harci testkultúra a Mátyusföldön a negyedik sorozata a Felvidék felgyűjtött tájegységei közül (Csallóköz, Felső Ipoly-mente, Felső Bodrogköz).
A kutatómunka során két éven át tartott, összesen 42 személytől, 31 településen. A kutatott anyagról hanganyag, képanyag, egyesekről filmfelvétel is készült, valamint kutatási adatlap, amely tartalmazza a gyűjtött anyag tartalmát, az adatközlő fontosabb adatait, gyűjtés helyét és idejét. A kutatott anyag megtalálható a Felföldi Baranta Szövetség Kutatási Központjában. A könyv terjedelme 180 oldal
A könyv ára: 7 eu, 2000 ft (+ postaköltség, ha postai úton rendeli)
A könyv megvásárolható:
Felföldi Baranta Szövetség: felfoldbaranta@gmail.com

Etiketler
Helyszín